ДАЛИ СТЕ ГЕНИЈ? Го знаете ли точниот одговор на оваа загатка?

Докажете дека сте гениј! Обидете се да го пронајдете точниот одговор на оваа необична загатка. Одговорите напишете ги во коментари на Фејсбук, а ако не успеавте, погледнете го решението подолу...

Повеќе: ДАЛИ СТЕ ГЕНИЈ? Го знаете ли точниот одговор на оваа загатка?

ЗАГАТКА КОЈА ЌЕ ВИ ГО ПОМАТИ УМОТ: Сите добиваат различни решенија!?

На прв поглед изгледа лесно, но сите добиваат различни резултати. Се споменуваат следните можни решенија 22,23,44 и 48. Кој резултат го добивте вие? Одговорите напишете ги во коментари на Фејсбук...

Повеќе: ЗАГАТКА КОЈА ЌЕ ВИ ГО ПОМАТИ УМОТ: Сите добиваат различни решенија!?

Загатка која го освои светот: Дали некој гледа мачка на сликата?!

На фотографијата се крие мачка, а само малкумина можат да ја најдат. Проверете дали добро забележувате... Во коментари на Фејсбук напишете каде ја најдовте мачката...

Повеќе: Загатка која го освои светот: Дали некој гледа мачка на сликата?!

ДОКАЖЕТЕ КОЛКУ СТЕ ПАМЕТНИ: Дали можете да дадете одговор на оваа загатка за помалку од една минута?!

Ако размислувате логички, брзо ќе дојдете до одговорот, но мора да ви кажеме дека многумина се збунети од оваа мистерија. Проверете како ви работи мозокот.

Повеќе: ДОКАЖЕТЕ КОЛКУ СТЕ ПАМЕТНИ: Дали можете да дадете одговор на оваа загатка за помалку од една...

ЗАГАТКА КОЈА ЌЕ ВЕ ИЗЛУДИ: Како е можно... (ВИДЕО)

Прво избројте колку луѓе се наоѓаат на сликата. Потоа, кога сликата ќе се промени, повторно утврдете го бројот на луѓе и обидете се да откриете како сега ги има повеќе.

Повеќе: ЗАГАТКА КОЈА ЌЕ ВЕ ИЗЛУДИ: Како е можно... (ВИДЕО)

Велат дека само генијалци можат да ја решат оваа загатка...

Велат дека само генијалци можат да ја решат оваа загатка. Дали сте еден од нив? Одговорите напишете ги во коментари на Фејсбук...

Повеќе: Велат дека само генијалци можат да ја решат оваа загатка...

Децата ја решаваат оваа загатка за 20 секунди, а возрасните се мачат! Можете ли вие да ја решите?

На социјалните мрежи се прошири слика која е дел од тест за прво одделение во Хонг Конг. Се` што треба да направите е да одговорите кој број се наоѓа под паркираниот автомобил.

Повеќе: Децата ја решаваат оваа загатка за 20 секунди, а возрасните се мачат! Можете ли вие да ја решите?

Страница 3 од 3