Четири шолји кафе дневно ќе ве однесат во гроб! (2)

Истражувањето на Мејо клиниката, спроведено на 4.500 испитаници, кое траело цели 3 децении, покажало дека луѓето помлади од 50 години, кои на неделно ниво пијат по 28 шољи кафе имаат зголемен ризик од смрт - и тоа за неверојатни 50 проценти.

Повеќе: Четири шолји кафе дневно ќе ве однесат во гроб! (2)

Запознајте го детето кое не чувствува болка

Родители морале да го учат нивното 5 годишно дете како да каже дека е повредено, бидејќи тоа не чувствувало болка.

Повеќе: Запознајте го детето кое не чувствува болка

Сам си го извадил црвот, кој живеел во неговата уста веќе 3 месеци

Американски биолог пронашол паразитски црв кој живеел во неговата уста веќе подолго време.

Повеќе: Сам си го извадил црвот, кој живеел во неговата уста веќе 3 месеци

ФОТО Погледнете како изгледа еден од највкусните и „најздравите“ оброци во САД

Со голо око пилешката грутка изгледа мошне здраво и вкусно, но кога ќе се погледне под микроскоп, можат да се видат нечистотиите што се кријат внатре.

Повеќе: ФОТО Погледнете како изгледа еден од највкусните и „најздравите“ оброци во САД

Истражувањата покажаа: Ракијата е лековита!

Кај народот отсекогаш постоело верување дека ракијата е лековита и дека по некоја чашка од овој пијалок поволно влијае на здравјето. Ова го потврдиле и медицинските истражувања.

Повеќе: Истражувањата покажаа: Ракијата е лековита!

Четири шољи кафе дневно ќе ве однесат во гроб!

Истражувањето на Мејо клиниката, спроведено на 4.500 испитаници, кое траело цели 3 децении, покажало дека луѓето помлади од 50 години, кои на неделоно ниво пијат по 28 шољи кафе имаат зголемен ризик од смрт - и тоа за неверојатни 50 проценти.

Повеќе: Четири шољи кафе дневно ќе ве однесат во гроб!

Мали трикови за избелување на забите

Секој сака да има чисти и бели заби, а посетата на стоматолог може да биде скапа. Меѓутоа, постојат и работи во кујната што ќе бидат еднакво ефективни и ќе ви подарат блескава насмевка.

Повеќе: Мали трикови за избелување на забите

Ова мора да го знаете: Виршлите и паштетите предизвикуваат рак!

Глобалната Фондација за истражување на ракот (The World Cancer Research Fund – VCRF) го заврши својот детален преглед на повеќе од 7.000 клинички студии кои се занимаваат со поврзувањето на малигни заболувања и исхраната.

Повеќе: Ова мора да го знаете: Виршлите и паштетите предизвикуваат рак!

Соја- не убедуваа дека е здрава, сега дека е опасна по живот

Доколку пред неколку години сојата беше откритие и синоним на здравата исхрана, најновите научни истражувања на експертите покажуваат дека таа е опасност за човештвото.

Повеќе: Соја- не убедуваа дека е здрава, сега дека е опасна по живот

Страница 135 од 135