Заморот ве тера да јадете масна храна!

Уморните лица се склони кон конзумација на храна со многу масти, утврдиле истражувачите од Кралскиот колеџ во Лондон и Универзитетот во Амстердам.

Повеќе: Заморот ве тера да јадете масна храна!

ВАРУМИН - Стоп за ХПВ инфекциите

ХПВ Инфекции се полово преносливи болести кои ги предизвикува Humani pаpiloma virus - HPV.

 

Повеќе: ВАРУМИН - Стоп за ХПВ инфекциите

Болести на простата

Болестите на простата се најчести здравствени проблеми кои се јавуваат кај мажите најчесто по 50 тата година од животниот век. Ризикот од заболувањето се зголемува со стареењето, а тогаш е потребно навремена посета на докотор како и соодветни прегледи.

Повеќе: Болести на простата

Руските научници најавуваат нов лек за ракот

Руски препарат за третман и лекување на онколошките заболувања, кој покажал „фантастични резултати“, ќе биде достапен за пациентите за година и половина, најавено е во средата

Повеќе: Руските научници најавуваат нов лек за ракот

Празничните ѕверења во Facebook може да ги направи луѓето очајници

Предолгото прегледување на Facebook во текот на претстојните новогодишни и божикни празници, кога сите семејства изгледаат совршено среќни на празничните фотографии, почесто ќе ги направи луѓето кутри и празни отколку исполнети, особено доколку само пасивно ги следат приказните на другите, покажува студијата објавена во списанието Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking.

Повеќе: Празничните ѕверења во Facebook може да ги направи луѓето очајници

Хипотиреоза, болест која тешко се препознава

Несоница, тенки влакна на косата, дебелење, замор, се само некои од многуте нејасни симптоми на недоволно активната штитна (тироидна) жлезда, коишто може но и не мора да укажуваат на тоа дека некое лице боледува од хипотиреоза/хипотироидизам.

Повеќе: Хипотиреоза, болест која тешко се препознава

ВАРУТЕНСИН - ЗА РЕГУЛИРАЊЕ НА КРВНИОТ ПРИТИСОК И ХОЛЕСТЕРОЛ

Зголемен крвен притисок е притисок во артериите повеќе од нормалното, најчесто без симптоми кои го зголемуваат ризикот настанување на пречки при работата на срцето, срцев удар, мозочен удар, анеуризми, оштетување на бубрезите и оштетување на очната позадина.

Повеќе: ВАРУТЕНСИН - ЗА РЕГУЛИРАЊЕ НА КРВНИОТ ПРИТИСОК И ХОЛЕСТЕРОЛ

Што е канцер?

Што е канцер?


„Канцер“ е термин на кој му припаѓа голема група на болести кои се разликуваат во типот и локацијата, но имаат едно заедничко својство: ненормален и неконтролиран раст на клетките.

Повеќе: Што е канцер?

Што е Парадентоза и како да се справите со неа на природен и безболен начин?

Парадентоза  е хронична инфекција која го зафаќа непцето и забната коска која е во контакт со забите, што може да доведе и до губење на забите.

Повеќе: Што е Парадентоза и како да се справите со неа на природен и безболен начин?

Страница 5 од 135