ВАРУТЕНСИН - ЗА РЕГУЛИРАЊЕ НА КРВНИОТ ПРИТИСОК И ХОЛЕСТЕРОЛ

Зголемен крвен притисок е притисок во артериите повеќе од нормалното, најчесто без симптоми кои го зголемуваат ризикот настанување на пречки при работата на срцето, срцев удар, мозочен удар, анеуризми, оштетување на бубрезите и оштетување на очната позадина.

Повеќе: ВАРУТЕНСИН - ЗА РЕГУЛИРАЊЕ НА КРВНИОТ ПРИТИСОК И ХОЛЕСТЕРОЛ

СТОП ЗА ХЕМОРОИДИТЕ - Варухемороидал

Хемороиди се натечени, проширени вени на аналниот отвор и крајниот дел на дебелото црево. Овој проблем настанува по зголемен притисок во крните садови во карлицата и настанува слично како кај проширени вени на нозете.

Повеќе: СТОП ЗА ХЕМОРОИДИТЕ - Варухемороидал

Вежби со јажиња во фитнес центарот Cybex

Со јажето за скокање се среќаваме уште во детството. Но, овие јажиња за кои зборуваме се од друг вид, со кои не скокаме туку вложуваме повеќе сила и голема концентрација.

Повеќе: Вежби со јажиња во фитнес центарот Cybex

ЗБОГУМ ЗА БОЛКИТЕ: Еве како брзо да се ослободите од болките во грбот! Успешно во 99% од случаите!

Болките во грбот се чест проблем во животот на многу луѓе. Веројатно и самите сте ја искусиле оваа болка во некој облик. Може да биде предизвикана поради лошо седење или истегнување.

Повеќе: ЗБОГУМ ЗА БОЛКИТЕ: Еве како брзо да се ослободите од болките во грбот! Успешно во 99% од случаите!

Што е хроничен простатитис ( Хронично воспаление на простатата ) ?

Воспаление на простата може да биде предизвикано од едноставна или посложена бактеријска флора, како последица на воспалување или заболување на бубрезите, кај паразитоза, како последица од сексуално преносливи болести и друго.

Повеќе: Што е хроничен простатитис ( Хронично воспаление на простатата ) ?

Влијанието на Insanity програмата врз здравјето

Insanity програмата веќе се одржува во аеробик центарот при СЦ Јане Сандански секои понеделник и среда од 20:30 до 21:30 часот, вторник и четврток од 18:30 до 19:30 часот и во сабота од 11:30 до 12:30 ч.

Повеќе: Влијанието на Insanity програмата врз здравјето

Утринско будење во базен

Пливањето е поделотворно од класичното вежбање затоа што водата овозможува дури 12 до 14 пати поголем отпор од воздухот. Освен што е добро за оние кои сакаат да ја намалат телесната тежина и фактот дека е одличен избор за добра кондиција, пливањето докажано ослободува од стрес.

Повеќе: Утринско будење во базен

Страница 9 од 135