Сигурно не знаевте дека ОВОЈ сируп топи масти за многу кратко време!

Овој сируп е одличен, а можете едноставно да го подготвите. Освен за регулирање на телесната тежина, овој сируп ги подобрува функциите на мозокот, слухот, желудникот...

Повеќе: Сигурно не знаевте дека ОВОЈ сируп топи масти за многу кратко време!

Месец дена јадете по две банани дневно: Ефектот ќе ве остави без текст!

Луѓето денес побргу посегнуваат по брза храна отколку по здрави намирници. Имено, на научниците не им е јасно зошто повеќето луѓе бираат нездрава храна, кога постојат толку здрави намирници.

Повеќе: Месец дена јадете по две банани дневно: Ефектот ќе ве остави без текст!

Италијански суд потврди дека употребата на мобилен предизвикува тумор

Италијанскиот суд утврди дека вработен во државната компанија Телеком добил тумор заради повеќе од 15 години интензивно користење на мобилниот телефон, пишува Independent.

Повеќе: Италијански суд потврди дека употребата на мобилен предизвикува тумор

Проблеми со потенција? - ВАРУПОТЕНТ

-Повеќе од 150 милиони мажи во светот патат од пореметување на ерекцијата. Меѓутоа само 10% од нив бара помош за својот проблем. Повеќето мажи не сакаат да признаат дека имаат сексуални проблеми.

Повеќе: Проблеми со потенција? - ВАРУПОТЕНТ

Лек против епилепсија предизвикува сериозни нарушувања кај новороденчиња

Лекот што им се дава на трудници против епилепсија и биполарно нарушување предизвикува “сериозни малформации“ кај повеќе од 4100 деца, покажува една француска студија.

Повеќе: Лек против епилепсија предизвикува сериозни нарушувања кај новороденчиња

Живееме во длабока заблуда дека сапун ги убива микробите

Точно ли е дека сапунот може да помогне за размножување на бактерии и ширење на инфекции? Може ли бактериите да станат отпорни на антибактериските супстанци? На овие прашања имаме одговор.

Повеќе: Живееме во длабока заблуда дека сапун ги убива микробите

Болести на простата

Болестите на простата се најчести здравствени проблеми кои се јавуваат кај мажите најчесто по 50 тата година од животниот век. Ризикот од заболувањето се зголемува со стареењето, а тогаш е потребно навремена посета на докотор како и соодветни прегледи.

Повеќе: Болести на простата

Пронајден лек против деменција?

Научниците се надеваат дека успеале да пронајдат лек што ги спречува сите невродегенеративни болести на мозокот, вклучувајќи ја и деменцијата, соопшти Советот за медицински истражувања на Велика Британија.

Повеќе: Пронајден лек против деменција?

ПОСЛЕДИЦИТЕ СЕ КАТАСТРОФАЛНИ: Еве зошто НЕ СМЕЕТЕ да мешате алкохол и енергетски пијалаци!

Голем број луѓе конзумираат алкохолни пијалаци, често во доцните часови, а во желба да „издржат што подолго“, земаат и енергетски пијалаци не помислувајќи колку таквите потези можат да им наштетат.

Повеќе: ПОСЛЕДИЦИТЕ СЕ КАТАСТРОФАЛНИ: Еве зошто НЕ СМЕЕТЕ да мешате алкохол и енергетски пијалаци!

Страница 10 од 146

JT Fixed Display